Tisková zpráva Q2/2020

15.06.2020

Tisková zpráva 2. čtvrtletí 2020

Because there are details in the details.

Aktuální informace o projektech umělce Sebastiana Vanzena

Dědictví (The Heritage)

Unikátní umělecké dílo tvořené 15 samostatnými unikátními 3D abstraktními olejomalbami na plátně. Tento projekt byl zahájen na začátku roku 2020 a bude dokončen v červnu 2020.

Olejomalba má celkem 4 m2 a obrazy, ze kterých je tvořena mají rozměr 70 x 40 cm. Jednotlivé obrazy jsou nabízeny jednotlivcům, kteří chtějí zanechat svým potomkům hodnotné dědictví. Právo zakoupit obraz či obrazy z multiobrazu The Heritage mají jen ti, kteří již zakoupili nebo zakoupí některý z obrazů Sebastiana Vanzena.

Po dokončení díla bude pořízena kompletní digitální dokumentace celkového díla (VIDEO a FOTO). Bude také vytvořen způsob, kterým bude moci potenciální zájemce, který bude chtít dát dohromady všech 15 obrazů, použít pro kontaktování jejich majitelů. Tento způsob bude zcela anonymní, tak aby bylo na majiteli obrazu rozhodnout zda a jak na nabídku odkupu obrazu zareaguje.

K dnešnímu dni (15. 6. 2020) je k dispozici 10 dílů obrazu The Heritage.

Development Art

Většina olejomaleb Sebastiana Vanzena (a všechny, které nazýváme Unikátní 3D abstraktní olejomalby na plátně) potřebuje pro aplikaci finální vrstvy briliantového laku cca. 3 roky schnutí. Pouze pokud je aplikovaná poslední vrstva briliantového laku považujeme obraz za dokončený. Toto byl po dlouhou dobu limitující faktor pro investory i umělce samotného.

Bylo potřeba nového přístupu. Proto bylo milovníkům umění a investic do něj nabídnuto investovat do "mokrých" obrazů ve fázi "Development". Tyto obrazy jsou k dispozici pro předání do cca. 1 měsíce po dokončení, kdy obraz povrchově zaschne a zrání silných vrstev mistrovských olejů probíhá již u majitele/investora. Vzhledem k faktu, že obrazy jsou stále měkké, doporučujeme instalaci za ochranné sklo. To nejen umožní bezpečné zrání obrazu před zraky majitele, ale vytvoří také unikátní dojem a upoutá pozornost. Sklo nelimituje prohlížení detailů v detailech a podle mnohých naopak ještě více zostřuje jejich kontury. Tento způsob instalace nabízí výjimečný zážitek, neboť obraz se běhěm těchto několika let proměňuje a majitel má tak unikátní příležitost tyto proměny vnímat a nechat na sebe působit.

Poté co je zrání a schnutí obrazu u konce, autor aplikuje na obraz finální vrstvu briliantového laku a je vydán nový certifikát pravosti jak na obraz samotný, tak na finální lakování.

Cena suchých olejomaleb Sebastiana Vanzena je cca. 3 x vyšší než těch, které jsou nabízeny v Development režimu. K dnešnímu dni (15. 6. 2020) je kromě nových olejomaleb v režimu Development k dispozici limitovaný počet zralých obrazů, který prošly mnohaletým schnutím. Tyto jsou rezervovány zejména pro zahraniční trhy, neboť umožňují relativně snadnou přepravu mezi kontinenty. Dva z těchto zralých obrazů jsou nyní umístěny v Dubaji (UAE).

Ateliér a galerie

Autor zve zájemce a investory do svého ateliéru a privátní galerie, kde jsou díla jak tvořena tak vystavena k výběru.

Ateliér se nachází ve Frýdlantu nad Ostravicí, v České republice. Nabízíme možnost leteckého transferu menším osobním letadlem z Prahy přímo na letiště do Frýdlantu nad Ostravicí.

Galerie a ateliér je umístěn v renovované prvorepublikové vile a všechny 4 podlaží nabízejí výjimečný umělecký zážitek. V blízkém okolí (10 min jízdy autem) se nachází několik ubytovacích možností velmi vysoké kvality.

Dubai Marine Art Gallery

Ve spolupráci s Dubai Boat Show 2020 připravujeme od 24. listopadu 2020 privátní prezentace nových uměleckých děl v Dubai Marine Art Gallery. Tato galerie bude vystavovat olejomalby výhradně od Sebastiana Vanzena a přístup do ní je pouze na pozvání pro VIP a VVIP klienty.

Pokud máte zájem o návštěvu ateliéru a/nebo chcete obdržet dřevěnou krabičku s s tištěnou prezentací, kontaktujte telefonicky Adama Švrčinu na 00420731115787 nebo emailem adam.svrcina@sebastianvanzen.com

Tisková zpráva v PDF.